"До дъно!" - Мирослав Костов (фентъзи роман)

   
   

Споделете вашите произведения със света и получете мнение за тях, и малко популярност...

Мнения: 1

Регистриран на: Пон Май 28, 2018 11:04 am

Мнение Пон Май 28, 2018 11:33 am

"До дъно!" - Мирослав Костов (фентъзи роман)

Привет!

Казвам се Мирослав Костов и съм автор на фентъзи романа "До дъно!". Книгата бе завършена около средата на 2015 и от тогава-насам, се опитвам да намеря някаква форма на реализация за нея. Това, от което се нуждая най-много обаче, са нови читатели.

Откакто се помня съм почитател на фентъзи жанра и с този роман се опитах да създам нещо, което аз самия бих искал да прочета. Сюжетът на книгата, общо взето, възникна от една привидно странна или даже леко шантава идея. По това време четях много Тери Пратчет, така че стила на книгата, героите и историята са повлияни от неговия стил (макар и да не мога да се съпоставя с него по никакъв начин). Освен това се опитах да вплета в света на книгата и митоса й различни елементи от българския фолклор, понеже винаги съм смятал, че доста аспекти от тях са интригуващи и определено могат да немерят място сред свеизвестните фентъзи тропи.

На кратко: историята се развива в провинция, част (макари и изолирана) от кралсто на магьосници и доста наподобяваща България малко след Освобождението (или сходен период). Главния герой е "пенсиониран" ветеран от военното подразделение на местен религиозен култ. Той и неговия другар (който е съживен от него мъртвец), водят скитнически живот и се укриват от село в село. Налага им се, понеже двамата от дългли години са въвлечени в странна "схема", чрез която поддържат търговия с "души" от отвъдното. Това се осъществява, като ветерана постоянно убива своя приятел и след това го съживява. Същинската история започва, когото веднъж в резултата на инцидент, тялото на мъртвеца е откраднато. И така неговия приятел предприема приключение за да си го върне отново и да го съживи. Книгата не е типичната епична история. И не съм се опитвал да поддържам тона прекалено драматичен през повечето време. За мен това беше едно приятно приключение на първо място.

След като приключих книгата правих доста опити да намеря издател по "стандартния" начин но никой не прояви интерес. Има и други варианти, но те не са много и всички са свързани със средства, които нямам, за сега. Дълго време съм обмислял финансиране чрез "crowdfunding" (платформи за групово финансиране). За целта обаче, ще имам нужда от някаква форма на популярност. Социалните мрежи за сега са единствения ми шанс. Така че, ако имате интерес към проекта можете да разгледате facebook-страницата на книгата:

https://www.facebook.com/dodunomiroslav ... =bookmarks

Преди известно време хора от бранша ме посъветваха да започна нещо като блог и аз направих точно това. Затова на страницата периодично ще можете да намерите допълнителна информация за книгата, разни аспекти от нейния фентъзи свят и героите, материали, арт/илюстрации и др.

Можете да прочетете първите 40 страници от книгата на импровизирания ми сайт:

https://inspiredbynoobs.wixsite.com/doduno

Благодаря за вниманието! :)
Прикачени файлове
do duno 2 (2).jpg
Част от арт-а :)
do duno 2 (2).jpg (437.89 KiB) Прегледано 757 пъти
Аватар

Мнения: 32

Регистриран на: Вто Окт 23, 2012 10:30 am

Местоположение: УСА

Мнение Сря Авг 01, 2018 8:51 pm

Re: "До дъно!" - Мирослав Костов (фентъзи роман)

А защо не я пуснеш безплатно цялата? Примерно само тук в нашия форум ... :)

Така, според мен, ще имаш по-голям успех с новите читатели...
Никога не се отказвай... мойто момче...

Назад към Поле за изява

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron