Мнение Пет Апр 11, 2014 10:09 pm

The Day

Много мрачен, приятно динамичен и с добре оформени персонажи. „The day“ на режисьорът Douglas Aarniokoski е поредната канадска интерпретация за края на света. Филмът е представен през 2011 на международният кинофестивал в Торонто.
Plot:
Група отрудени младежи, се бори за оцеляване в едно враждебно за живота бъдеще. Полудели от глад канибалски банди бродят необезпокоявани навред из пепелявосивите земи и ловят всеки, който им се изпречи на пътя.
Единствената надежда на, Адам (Shawn Ashmore , Рик (Dominic Monaghan), Шанан (Shannyn Sossamon), Хансон(Cory Hardrict) и Mери (Ashley Bell) е да се измъкнат колкото се може по-бързо от територията на човекоядците. Освен това няма да е зле да се установят на място с плодородна почва, в която да засеят царевичните си семена, които са придобили по неясен начин . Но преди да се случи всичко това трябва просто да преживеят нощта. Нещата изглеждат, здухващо мрачни когато групата им се натъква на изоставена къща предлагаща подслон за през нощта. От там насетне положението бързо става от изкофтено в адски кошмарно, когато алармата на капана се задейства.Изображение