"Забравената песен" - Неа Станд

   
   

Български фентъзи произведения

Аватар

Site Admin

Мнения: 142

Регистриран на: Вто Окт 23, 2012 9:10 am

Мнение Пет Май 17, 2013 1:31 pm

"Забравената песен" - Неа Станд

"Забравената песен" е дебютната книга на една млада българска писателка - Неа Станд. Ето малко информация за идеята и написването й от самата авторка:

"Книгата всъщност излезе от песните от първия ни албум - "Забравената песен". Когато пишем песни (това важи и за книгата), ние се оставяме до голяма степен на вдъхновението, нахвърляме думи, фрази и идеи, без да мислим твърде много. Докато пишехме песните, по някое време осъзнахме, че текстовете им са свързани, разказват ни една обща история. И така, малко по малко, ни се разкри светът на Аегония...
В един момент аз бях толкова вътре в историята, че страшно много ми се прииска да я запиша. Преди това не бях писала нищо освен малко поезия, и 1-2 разказа мнооого отдавна, затова за мен това беше голямо предизвикателство.Първият ми опит беше да я напиша в съвсем кратък вариант, който обаче никак не ме удовлетвори. Затрих го и започнах отначало.
Всъщност, най-приятно им е да пиша, докато пътувам. През лятото на 2011 направихме едно триседмично балканско пътешествие, през което почти успях да довърша книгата. Обаче, на връщане, точно на границата с България, батерията на лаптопа ми падна (толкова бях влязла в историята, че изобщо не я следях...) и целия ми ръкопис се затри!
Това изобщо не ме отказа, започнах я наново и мисля, че втория път стана доста по-добре от първия.
Когато довърших книгата, мислех просто да я разпратя до приятели да я прочетат. Но за мой голям късмет, си намерих редакторка, която много хареса книгата, коригирахме я и я редактирахме, и тя беше вече готова за печат. Какво пък, казах си, човек трябва да работи за мечтите си, за какво живее иначе?
Започна един труден период, в който много се чудехме как да постъпим - дали да я издадем през издателство или сами да си я финансираме.
Накрая решихме - сами. Желанието ни беше освен на хартия книгата да я има и безплатно в интернет, за хората, които нямат средства. "Историята сама се написа - казвах си - така че тя трябва да може да стигне до хората по един или друг начин, без да я ограничаваме в рамките на книжния носител." Освен това, тъй като книгата излизаше от песните ни, искахме да имаме свободата да я предлагаме на нашите участия с Аегония, искахме един ден да я представим по нашата си визия, а това може би щеше да е трудно, ако бяхме се обвързали с издателство.
И така, малко по малко, с помощ от приятели, нещата сами се наредиха и книгата се оказа и в мрежата от книжарници (има списък на сайта ни).
"

Освен по книжарниците, всеки може да прочете или да си свали книгата на адрес: http://aegonia.com/bg/book-the-forgotten-song.php#top . А ако ви хареса, можете да си я закупите, за да подкрепите авторката.

Линкове:
Рецензия: Делнична приказка с две слънца - от Юлия Пискулийска
http://aegonia.com/bg/review-julia-piskuliiska.php#top
"Нещо Като Интервю" С Неа Станд И Група Аегония:
http://fantasylarpcenter.com/index.php? ... Itemid=544
Едно мнение за книгата, което случайно открих в нета
https://annahells.wordpress.com/2012/10 ... %B5%D0%BD/
Гората иска думата на всеки от нас: Неа Станд пред BlueLink.net (по повод публикуването на авторската ни песен с фолклорно звучене, посветена на пазителите на дивата природа и "За да остане Природа в България" - "Иска ми дума гората" http://www.youtube.com/watch?v=xWDX_5PjuJI)
http://www.bluelink.net/nea
Прикачени файлове
zabravenata_pesen_kniga.jpg
Книгата "Забравената песен"
zabravenata_pesen_kniga.jpg (23.59 KiB) Прегледано 3602 пъти

Мнения: 68

Регистриран на: Пет Окт 26, 2012 7:50 pm

Мнение Сря Дек 11, 2013 4:24 am

Re: "Забравената песен" - Неа Станд

A taka i admina se razwihri. Brawos
Аватар

Мнения: 32

Регистриран на: Вто Окт 23, 2012 10:30 am

Местоположение: УСА

Мнение Сря Дек 11, 2013 5:23 pm

Re: "Забравената песен" - Неа Станд

Админът май просто иска да помогне... Браво, трябва да се стимулират литературните изяви!
Никога не се отказвай... мойто момче...

Назад към БГ фентъзи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron