Мнение Съб Яну 27, 2018 12:31 pm

Повестта "ОТКРИТИЕ" - Таня Мир с наградата "Еквалибриум"

Анонс на книгата:

При археологически разкопки в Долината на тракийските царе, експедиция, ръководена от професор Александър Нешев и младата археоложка Росица Петкова, влиза в древна тракийска гробница, където ги очаква изненада – човек, облечен с тракийски дрехи, неразбиращ нито един от съвременните езици.

Съмнението, че е иманяр, се разсейва бързо, единственият общ език за комуникиране с тайнствения обитател на обекта е древногръцки, който за щастие младата и амбициозна Роси владее добре.

Кой е загадъчният мъж от гробницата и как е преживял погребан през вековете? Дали не е самият Залмоксис, легендарният жрец, за когото се носят легенди, че е открил тайната на безсмъртието?

*Фантастичната повест “Откритие” на Таня Мир е отличена с литературната награда “Еквалибриум” на издателство “Либра Скорп” за 2017 г. : http://www.meridian27.com/article/equilibrium-2017

,,Повестта “Откритие” е явление в родния фентъзи жанр. Тепърва ще се говори за тази книга, а и, вероятно напълно основателно, ще повлече след себе си нова поредица от фантастични повести, новели, романи, обърнати към нашата, родна история. Бъдещето е следствие на настоящето, но не осъзнаем ли нашето минало, трудно можем да се надяваме да изградим желаното бъдеще. Таня Мир скромно ни подтиква от страниците на своята книга да се опитаме да станем малко по-добри, да оставим недостижимите стремежи, а да обърнем поглед към самите себе си – към философските измерения на безсмъртието, извън материалните домогвания, водещи до алчност, завист и поквара."

Денчо Михов - редактор и основател на изд. ,,Либра-Скорп“ - http://www.meridian27.com/article/legendata-za-zalmoksis

ЩЕ ОТКРИЕТЕ "ОТКРИТИЕ" НА: http://www.meridian27.com/book/otkritie

Още за Таня Мир на:
https://tanqmir.wordpress.com/

http://www.meridian27.com/author/tanya-mir

Приятно четене! :)
Прикачени файлове
Otkritie.jpg
Otkritie.jpg (479 KiB) Прегледано 563 пъти
Таня Мир