Мнение Пон Юли 18, 2016 2:38 pm

"Патрулите" на Лукяненко

:) Посипвам си пепел по главата, защото съм пропуснал тази фундаментална поредица. А съвсем скоро излезе и "Шести патрул" :)
След като прочетох преди години "Дневен патрул" и "Нощен патрул" при всеки следващ си мислех– няма как да е по -добър. Е да, ама не :) . Талант, талант, и пак талант.... Много може този човек, МНОГО!
Интересно е развитието и идеите на героите с всяка следваща книга. И в един момент виждаш, че нито лошите са толкова лоши, нито пък добрите чак толкова прекрасни. Проследяваме развитието и"узряването" на Антон Городецки– от среднокласен служител на патрула, до висш маг. Манипулациите на големите магьосници и вещици, които не сас нищо по-различни от един олигарх, или корумпиран политик.
Но лично за мен най-ценното– зад действията на всеки герой стоят много силни чувства. Най-често любов. И точно това прави персонажите така живи и истински. Ценни и човешки... Дори Завулон ще ви стане симпатичен по някое време, ще се натъжите за гибелта на вампира Костя, ще ви стане особено симпатична вещицата Арина. В един момент може да ви се прииска да сритате великия светъл маг Хесер.
Еее, поувлякох се малко. :) .Но пък това са прекрасни книги. А който още не ги е чел, нека почне от първата. Така ще навлезе в идеите и събитията.
Приятно четене ви желая. И не започвайте да четете вечер късно, ако на другия ден сте на работа. Може да осъмнете с подпухнали клепачи и книга в ръка :D
PANZERLIED и един чудовищен LEO( Leopard 2M), внук на Арденският призрак "Кралски тигър". https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM