World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

   
   

Някои избрани и тествани игри

Аватар

Мега модератор

Мнения: 163

Регистриран на: Чет Окт 25, 2012 4:45 pm

Местоположение: София

Мнение Нед Юли 07, 2013 3:41 pm

World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

Т-50
Изображение

Руските танкове са ми слабост.
За това първото ми видео ще е за руския лек танк-скаут Т-50. Няма начин да не сте го виждали в битка, така че ще ви спестя характеристиките му. Достатъчно е да се каже, че има 4 човека екипаж и спокойно развива около 60 км/ч. Има страхотна маневреност и въртене на купола (което е компенсирано с кофти жребий не много добра пушка с добра скорострелност, но лош прицел и малко щета) и в това отношение е може би най-доброя танк 4-то ниво в играта. Често можете да видите Т-50 в битки срещу 7-мо, 8-мо и дори 9-то ниво танкове. За тези битки ще напиша друго мнение с друго видео. Днес ще говорим за по редките случаи - битките в които е по-вероятно да не ви убият с първия изстрел, където танковете са до 5-то (най-много до 6-то ниво). Иначе казано в забавните битки. За опитния играч (не че аз съм такъв) тези битки в повечето случаи изглеждат ето така:



Клипа е показателен, за това колко добре може да протече една игра, когато се атакува съвместно с някой съотборник. Също така се вижда колко е важно е добрата позиция

При игра с Т-50 препоръчвам да търсите самотни танкове, които не могат да получат помощ от съотборник. Тактиката да се въртите около противника е особено успешна срещу тежки машини и ТД-та с купол. Имате достатъчно скорост и маневреност да летите из картата оставяйки множество горящи купчинки желязо, които до скоро са били противникови танкове. Препоръчително е да имате някой съюзник на близо в случай, че ви се наложи да получите или окажете помощ. Пазете се! Почти всички танкове имат повече точки живот, по добра челна броня и по точни пушки. Ако сте сигурни, че при битка 1 в 1 ще загубите опитайте се да изненадате противника с няколко изстрела преди да се е усетил и сменете позицията (това може да види ясно в клипа в ситуацията с КВ-1). Нападайте с идея и не играйте постоянно на ръба на риска. Ако нападате със съотборник, опитайте се да отвлечете вниманието на противника/противниците, докато вашия човек изсипе каквато щета успее. И обратно, ако врага се е съсредоточил върху ваш съюзник стреляйте на месо (в клипа - атаката срещу Тype T-34 и KB-1).
Много е важно да знаете силните и слабите места на противниковите танкове. Не излизайте пред танкове, които могат да ви свалят от веднъж, освен ако не сте сигурни, че позицията ви е по-добра. Това е най-хубавото качество на Т-50 - бързото и лесното достигане до по-добрата позиция. Помнете - ако няма насочени дула към вас стреляйте на месо. В противен случай не спирайте (повтарям НЕ СПИРАЙТЕ) да се движите. Както каза някой - спрелия скаут е мъртъв скаут.

Препоръчани умения на екипажа:
Командир: шесто чувство, радио предаване, камуфлаж.
Мерач: снайперист, подобрен прицел в движение, камуфлаж.
Водач: офроуд шофиране, плавен ход, камуфлаж.
Пълнач: камуфлаж, адреналин и може би превантивна подръжка.

Препоръчани модули:
Подобрена вентилация, по здраво окачване и третото е по избор. Може би най-полезно е подобрената оптика, макар че тоя въпрос е малко спорен.

Обобщение (най-вече за начинаещите играчи):
Т-50 е много добър танк за нивото си. Заради добрата скорост и отлична маневреност танка често е надценяван, и доста хора мислят машината за по добра, от колкото е в действителност. Жребия (т.е. битките в които ви пуска) твърде често е ужасен. В повечето битки противниците, които не могат да ви убият от първия изстрел се броят на пръстите на едната ръка. В такива ситуации никой не очаква кой знае какво от вас, което ви дава добра възможност за изненада. В битки срещу противници до 2 нива над вас танка е изключително забавен за игра, стига да не си врете носа, където не ви е работа. Ремонта на машината е доста евтин, което значи, че почти със сигурност няма да сте назад с парите, независимо дали отбора ви губи или печели. Т-50 предоставя възможност (за добро или лошо) на по неопитни играчи да влезнат във високи битки и да видят как играят големите нива. С други думи с тоя танк в повечето случаи играта е трудна, но пък можете бързо и сравнително безболезнено да се научите да играете прилично с бързи машини.

При игра срещу Т-50 възползвайте се от това, че почти със сигурност ще имате повече точки живот, по добра броня и по добра пушка. Не позволявайте танка да се върти около вас, като застанете до сграда или в края на картата. Ако не можете да се въртите бързо и нямате прикритие не се колебайте да помпате F7.
Чета, следователно съм луд.
Аватар

Мега модератор

Мнения: 163

Регистриран на: Чет Окт 25, 2012 4:45 pm

Местоположение: София

Мнение Пон Юли 08, 2013 10:42 pm

Re: World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

T-49
Изображение

T-49 е 5-то ниво американски танков разрушител, иначе казано "TD" (Tank Destroyer).
В права линия вдига 60 км/ч, което е много добре. Въпреки високата максимална скорост танка не е маневрен, особено ако терена не е твърд.
Има екипаж от 5 човека, което е чудесно за танк с толкова малки размери.*
Бронята е слаба. Тялото в предната си част (където ще ви удрят най-много) има 21мм под сравнително добър ъгъл, което осигурява реално около 35-40 мм защита. Крайно недостатъчно, ако разчитате на рикошети - такива просто няма. С купола положението е същото, за страничните части и задницата просто не ми се говори.
Като оставим на страна бронята имате възможност да избирате между два купола:
- първия е с малко повече радиус на виждане (370 метра), и по малка скорост на въртене - 16 градуса за секунда.
- втория е с 350 метра видимост и се върти с 18 градуса за секунда.
За съжаление хубавата 76 мм пушка 6-то ниво може да се монтира само на втория купол, така че и да сте имали планове да изберете първия купол забравете ги. 350 метра е една чудесна видимост за танк 5-то ниво (още повече щом говорим за ТД) и е напълно достатъчна за да мачкате наред. И като казах за пушката - ами жестока е. Доста точна и бърза. 18.75 изстрела в минута с добра пенетрация и около 100 - 120 щета. С дотиквач няма да ви казвам, щото мога да ви покажа по долу във видеото.
Друго забравих ли... освен, че радиото е чудесно. 10-то ниво с обхват на сигнала 750 метра. Остава да минем на видеото, което записах за вас.



Малко за картата и по принцип:
Битката е на Малиновка с една база за завладяване в центъра. Веднага трябва да ви прави впечатление, че битката не завърши със завладяване на базата, а със заличаването на вражеския отбор. 99% от битките с една база на тази карта завършват така. И ако тръгнете да завладявате, съотборниците ще ви залеят със съвети как най-бързо се деинсталират World Of Tanks, а противниците ви ще запалят свещичка доволни, че не сте от техния отбор. С други думи - базата е открита с много удобни позиции за обстрел, и ако завладявате ставате лесна мишена.
Ако сте се чудили как да подходите на тази карта, видеото може да ви даде възможен вариант, особено ако предпочитате да се движите, вместо да стоите скрити към някой камък. По пътя, вероятно ще срещнете повече съпротива от мен, но ако се справите по всяка вероятност битката ще е спечелена. Последното на което обръщам внимание за клипа е, да видите колко добре се справи скаута, с който бях в отбор. Добрия скаут осигурява огромно предимство, независимо дали ще вкара щета или не. В решаващите моменти вражеските танкове бяха светнати и за мен остана приятната задача да ги свалям един по един.

Като ТД играта ви често ще се определя, от това колко добър е скаута пред вас. Особено ако нямате много точки живот или добра броня, както в случая с Т-49.
Опитвайте различни подходи, като използвате силните страни на машината си. Т-49 има много добра скорострелност (с дотиквач произвежда около 20 изстрела в минута, което е около 2000 - 2200 щета) и в подходящи ръце е истинска машина за пари. Най-успешните ми битки са били от втора линия, когато пред мен има опитни играчи, които да откриват и евентуално разсейват противника. Нередки са и случаите, в които играя на първа линия (особено в битки, където противниците са до 5-то ниво) и макар, че риска е по-голям, често пъти играта ми е успешна.

Препоръчани модули:
Дотиквач, висококачествена оптика, камуфлажна мрежа или бинокъл, в зависимост от предпочитанията.

Препоръчани умения на екипажа:
Командир: шесто чувство, камуфлаж;
Мерач: камуфлаж, снайперист;
Водач: камуфлаж, плавен ход или офроуд шофиране;
Мерач: камуфлаж, снайперист;
Радио оператор: камуфлаж, адреналин.

Оставям ви с още едно видео, добър пример за отборна игра с участието на Т-49 и един страхотен лек немски танк Luchs - 4-то ниво, за който някога ще напиша отделен пост. Пожелавам успешен лов и до скоро.



//*Ако се чудите защо е добре за танковете да са с по голям екипаж, отговора е следния - след определен брой спечелен опит танкистите стават на 100% опит и могат да си изберат умение, което да развиват. Уменията са чудесен начин да вдигнете показателите на всеки един танк, съответно колкото повече екипаж имате, толкова повече умения ще може да развиете. Има два вида умения, за които, ако не знаете и тръгна да обяснявам ще стане дълга и широка, но нали съм се хванал, та защо не? За умения ли говорихме? Мда, значи исках да кажа, че има такива, които започват да действат веднага и с всеки вдигнат процент бонуса, който дават се увеличава. Има и такива, които започват да действат на 100%. Имайте в предвид, че за да се развие едно умение на 100% са нужни голям брой битки. В зависимост от опита, който печелите броя им варира, в случая с Т-49 говорим за около 280 - 300 битки (поне при мен). За това е хубаво първоначално да се избере умение, което веднага ви дава бонус с нарастване и в последствие да го смените с нещо по полезно. Как става това ще обяснявам по натам.
Чета, следователно съм луд.
Аватар

Site Admin

Мнения: 142

Регистриран на: Вто Окт 23, 2012 9:10 am

Мнение Пет Юли 12, 2013 12:13 pm

Re: World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

Ти си просто железен, пич! :D Как ги записваш тези клипчета?
Аватар

Мега модератор

Мнения: 163

Регистриран на: Чет Окт 25, 2012 4:45 pm

Местоположение: София

Мнение Сря Юли 17, 2013 12:43 pm

Re: World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

В настройките на играта има опция "записвай битките". Като я включиш в папка "replays" ще започне да плюе ей такива файлове, които можеш да гледаш, ако имаш инсталирана играта. Остава само да ги запишеш с някоя програма за запис.
Аз използвам fraps (регистрираната версия от замунда), макар че това не е най-добрия вариант, защото записите излизат по 7,8 GB и трябва да ги конвертирам.

И понеже с гледане се учи най-добре, оставям едно клипче да видите възможностите на КВ-2.



Пушката, с която играя е 152 мм M-10 с щета 700/700/910 и бронебойност 110/136/86. Скорострелност 2,5 изстрела в минута.

За 6-то ниво танк тази щета за изстрел е ненормално много. Макар неточна и с недобра бронебойност, тази пушка е идеална за битките с по ниски нива играчи, които не са рядкост с КВ-2.
Чета, следователно съм луд.
Аватар

Site Admin

Мнения: 142

Регистриран на: Вто Окт 23, 2012 9:10 am

Мнение Чет Юли 18, 2013 11:53 am

Re: World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

Ба*и пушкалото, с едн изстрл ги сваля.
Аватар

Мега модератор

Мнения: 163

Регистриран на: Чет Окт 25, 2012 4:45 pm

Местоположение: София

Мнение Пет Юли 19, 2013 2:31 pm

Re: World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

Още два клипа, пример за успешна игра с леки танкове.

Т-50



Luchs
Чета, следователно съм луд.
Аватар

Мега модератор

Мнения: 163

Регистриран на: Чет Окт 25, 2012 4:45 pm

Местоположение: София

Мнение Вто Юни 17, 2014 8:33 pm

Re: World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

MT-25
Изображение

МТ-25 е руски лек танк 6-то ниво. Този танк замести зашеметяващия Т-50-2 в най-злополучния ъпдейт до сега 8.7.
От няколко дни обаче нещата стоят малко по различно с ъпдейта 9.1, който улеснява играта на скаутите по отношение на жребия. Заедно с това този до сега ужасен танк получи няколко подобрения.
Те се отнасят до намаленото съпротивление на всички терени и замяната на стария двигател с по мощния V-16M, 700 коня.
С други думи МТ-25 има по добър жребий, набира по бързо и е по маневрен. Това ми беше напълно достатъчно, за да си го купя отново и ето какво се случи още с първата битка.



Просто касапница. Танка има достатъчно живот, за да понесе 2-3 удара (това разбира се зависи най-вече от противника) и играта с него в известна степен напомня на играта със стария Т-50.
Разбира се, някои от недостатъците му си остават. Тумбестото тяло намалява камуфлажния фактор и умението "шесто чувство" на командира е направо задължително, ако искате да сте успешни. В по високи битки играта продължава да е трудна, но завишените характеристики значително улесняват играта, като активен скаут. Бавно подвижните самотни танкове си остават най-подходящите противници, а заради по голямото си тегло, МТ-25 може да бъде много успешен срещу други леки танкове.
Чета, следователно съм луд.
Аватар

Мега модератор

Мнения: 163

Регистриран на: Чет Окт 25, 2012 4:45 pm

Местоположение: София

Мнение Съб Май 09, 2015 4:26 pm

Re: World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

Разбирам, че във форума има интерес относно тази игра. Искате ли да пробваме да запиша един два клипа, като тези, само че с коментар? (предимно съвети за начинаещи)
Чета, следователно съм луд.

Мнения: 159

Регистриран на: Вто Яну 27, 2015 2:32 pm

Местоположение: Велинград

Мнение Пон Май 11, 2015 10:20 am

Re: World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

:) Като прясно запален по играта, много ти благодаря за статията, съветите и клиповете. Полезни са. Аз съм на ниво пушечно месо и още трудно се ориентирам. Поради някаква грешка останах само с една машина годна за бой- Кънингам. Не бих го нарекъл танк. Играта е зашеметяваща. Води до болки в очите, редуцирано времето за сън и ядосана съпруга... :) Ще пробвам постепенно да навляза в нещата. Надявам се някой ден да мога да се бия на борда на Пантера, или Тигър.
В реалния живат това са били два прекрасни танка. Много хубави неща съм чел за пантерата, включително, че разполага с по-доброто оръдие, въпреки ,че е 75мм. срещу 88 мм. на Тигър. И двата танка си имат разбира се и недостатъци. Основен такъв е, че не са с дизелов двигател. Но крушката си има и опашка... Ако бяха с дизели, след падането на румънската рафинерия в Плоещ, положението би станало критично. Синтетичен бензин( бебал) се е произвеждал от каменни въглища. Дизелово гориво може да се произвежда само от нефт. тогава не е имало биодизел. Друг недостатък конкретно приТигър е, че е много сложен и труден за производство. Технически шедьовър по своему, но не е за смазвана от бомбардировки, издъхваща икономика...
Иначе са разполагали с отлично брониране и оптика. Но най-важното си остава екипажът. Имали са наистина страхотни танкисти :)
Ще се радвам да прочета в тази тема още много съвети и анализи. Мисля, че ще са полезни не само на мен. Поздрави за темата.
Ето тук има някои много интересни клипчета относно Тигър1 https://www.youtube.com/watch?v=Vmgd3KBIE0U
и още https://www.youtube.com/watch?v=q3JRx4PkDYg
Мда, наистина много модерна за времето си машина. А Кралски тигър е още по-добър :)
PANZERLIED и един чудовищен LEO( Leopard 2M), внук на Арденският призрак "Кралски тигър". https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM

Мнения: 159

Регистриран на: Вто Яну 27, 2015 2:32 pm

Местоположение: Велинград

Мнение Вто Май 12, 2015 4:07 pm

Re: World Of Tanks - WOT - клипове и съвети.

:) Като дивеч за отстрел първо ниво останах само с един действащ танк. Другите са без снаряди. Има ли вариант отново да се снабдя с боеприпаси?
PANZERLIED и един чудовищен LEO( Leopard 2M), внук на Арденският призрак "Кралски тигър". https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM
Следваща

Назад към Препоръчваме ви

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron